De uitdaging

De uitdaging voor deze klant was het relatief hoge stroomverbruik (+/-8.000 kWh). Door zowel een warmtepomp als een elektrische auto is de stroombehoefte flink. De warmtepomp verbruikt gedurende de hele dag stroom en daarnaast wordt de auto ook overdag opgeladen.

Anders dan in Nederland kent Duitsland geen salderingsregeling waardoor we zo efficiënt mogelijk met ons opgewekte stroom om willen gaan.

Uiteraard wilden we ook een mooie uitstraling behouden op dit nieuwbouwhuis.

Zwarte zonnepanelen

De oplossing

Om het hele jaar aan de hoge stroombehoefte te kunnen voldoen is gekozen voor 28 zonnepanelen van het merk DMEGC met een Goodwe 12K-DT omvormer. In de garage plaatsten we een Besen lader van 11kW.

Voor deze klant legden we de zonnepanelen in drie windrichtingen zodat gedurende de hele dag zonnestroom wordt opgewekt. Aan de zuidkant is er gewerkt met Tigo optimizers waarbij er drie panelen aan de oostkant zijn gekoppeld en drie panelen aan de westkant. Dit vanwege de twee aanwezige mpp trackers op de omvormer. Op deze manier hebben we alle dakvlakken van het huis op een rendabele manier voorzien van zonnepanelen.

Omdat de klant veelal in staat is om de auto overdag op te laden hebben we geen thuisbatterij geadviseerd.

Ik ben helemaal tevreden met het systeem van Solar Specialist Mulder. De zonnepanelen leveren een efficiënte opbrengst en zien er ook nog eens prachtig uit (volledig zwart). De installatie is direct na de bestelling uitgevoerd en werkt perfect. De communicatie met het team was ontspannen en professioneel tegelijkertijd. De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed.

M. Deke, Rhauderfehn, 7-5-2024
Kwaliteit voorop
Wij maakten gebruik van deze producten

Zonnepanelen

We kozen voor de Full Black 440 wp zonnepanelen van DMEGC vanwege de hoge opbrengst en strakke uitstraling. Uiteraard legden we de panelen keurig in lijn met de vormen van het dak.

Omvormer

De Goodwe 12K-DT omvormer is ideaal voor deze installatie. Het aantal zonnepanelen is goed afgestemd op deze omvormer. Goodwe omvormers zijn super gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit.

Laadpaal

De elektrische auto wordt opgeladen met een Besen 11kW laadpaal met een kabel van zes meter. Deze hebben we netjes geïnstalleerd in de garage.

Het Project in Cijfers

Zonnepanelen Leer

28

Zonnepanelen

12,4 kWp

Totale Vermogen

90%

Effectiviteit door Ligging

11.000 kWh

Verwachte Jaaropbrengst

79%

zelfvoorzienend

Voor & Na

Zonnepanelen voorResultaat

Ik kan Solar Specialist Mulder zonder voorbehoud aanbevelen. Het systeem heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het levert betrouwbaar schone energie en helpt mij mijn energiekosten aanzienlijk te verlagen.

M. Deke, Rhauderfehn, 7-5-2024

Gerelateerde projecten

Wij helpen u graag!

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Contact met Solar Specialist Mulder