De uitdaging

De uitdaging voor deze klant was om de panelen zo mooi mogelijk op het dak te leggen en daarbij de vormen te volgen van deze nieuwbouwwoning. Wanneer je met een pannendak te maken hebt dat wegloopt in een driehoek of in een ruitvorm is het heel belangrijk om deze vorm ook met je zonnepanelen te maken zodat de eenheid van het dak behouden blijft.

Vanwege de warmtepomp is er een relatief hoge stroombehoefte (7.000-8.000 kWh), ook in de avonden wanneer de zon niet schijnt en wintermaanden waar de kracht van de zon lager is. Anders dan in Nederland kent Duitsland geen salderingsregeling waardoor hier een oplossing voor moet worden gevonden.

Zwarte zonnepanelen

De oplossing

Om het hele jaar aan de hoge stroombehoefte te kunnen voldoen is gekozen voor 31 zonnepanelen van het merk DMEGC met een Goodwe 10K ET hybride omvormer. Hier hebben we een Goodwe Lynx Home F 9.8 kW thuisbatterij aan toegevoegd om stroom op te slaan voor de warmtepomp gedurende de nacht. In de zomer wordt in Duitsland de overproductie aan stroom voor een vaste prijs van 8 eurocent verkocht.

Voor deze klant realiseerden we een effectiviteit van 95% door 14 zonnepanelen op het westen, en 17 op het zuiden te richten. De smartmeter die in de meterkast geïnstalleerd is brengt in kaart wat de klant verbruikt, hoeveel stroom er van de zonnepanelen komt, hoe vol de accu is en hoe het stroom verdeeld dient te worden. Op deze manier wordt de stroom optimaal gebruikt.

Het contact verliep persoonlijk en professioneel bij ons thuis. Het was geen gesprek waarbij er geprobeerd werd zoveel mogelijk te verkopen maar er werd duidelijk uitgelegd hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn en wat ook daadwerkelijk nodig is.

M. Vennen, Rhauderfehn, 30-1-2024
Kwaliteit voorop
Wij maakten gebruik van deze producten

Zonnepanelen

Wij adviseerden deze klant de Full Black 405 zonnepanelen van DMEGC. De opbrengst van deze zonnepanelen zijn erg hoog met 405wp. De panelen zijn volledig zwart uitgevoerd en passen daardoor goed bij de stijl van de nieuwgebouwde woning.

Omvormer

Een Goodwe GW10K-ET omvormer past perfect bij deze situatie omdat deze in serie is geschakeld. Het aantal zonnepanelen is goed afgestemd op deze omvormer. Goodwe omvormers hebben een hoge kwaliteit en zijn erg gebruiksvriendelijk.

Thuisbatterij

De overmatige opbrengst overdag wordt vastgehouden in een GoodWe Lynx thuisbatterij met een capaciteit van 9.8kW. Hierdoor is er voldoende capaciteit voor huishoudelijk gebruik in de avond en profiteert de klant ook dan van zijn opgewekte stroom.

Het Project in Cijfers

Bovenaanzicht zonnepanelen Rhauderfehn

31

Zonnepanelen

12,5 kWp

Totale Vermogen

95%

Effectiviteit door Ligging

11.900 kWh

Gemeten Jaaropbrengst

75%

zelfvoorzienend via installatie en batterij

Voor & Na

Rhauderfehn voorafResultaat

Het eindresultaat is meer dan tevreden, top hoe het op dak past. De panelen passen goed bij het dak qua kleur en het ziet er netjes gemonteerd uit.

M. Vennen, Rhauderfehn, 30-1-2024

Gerelateerde projecten

Wij helpen u graag!

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Contact met Solar Specialist Mulder