Thuisbatterij

De ultieme verduurzaming

Gratis opgewekte energie opslaan om te gebruiken als de zon niet schijnt

Thuisbatterij
Thuisbatterij2024-05-29T13:48:57+00:00

Thuisbatterij

Om maar direct met de deur in huis te vallen: een thuisbatterij, ook wel thuisaccu genoemd, is in Nederland nog niet rendabel. Dit komt doordat we onze stroom mogen salderen en daardoor fungeert het net als jouw thuisbatterij. Indien dit in de toekomst verdwijnt dan is een thuisbatterij interessant om overproductie van zonnepanelen in op te slaan om te gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Het is in onze ogen de oplossing voor de toekomst, de laatste, ultieme stap in uw verduurzaming.

Zijn er dan geen enkele voordelen? Wij kunnen er best een paar verzinnen. Zo is er een milieu argument, want wanneer u via de zon opgewekte energie gebruikt is dit beter voor het milieu dan wanneer de stroom afkomstig is van een gas- of kolencentrale. Volgens onderzoek van Milieucentraal kunt u het verbruik van eigen zonnestroom verdubbelen met een thuisbatterij. Ook merken wij dat klanten het fijn vinden om volledig zelfvoorzienend te zijn. Bijvoorbeeld bij een stroomstoring kunt u met thuisaccu nog steeds beschikken over stroom voor bijvoorbeeld de elektrische (garage)deuren of beveiligingssysteem.

In onze artikelen zullen wij de laatste ontwikkelingen op het gebied van thuisbatterijen met u blijven delen. Wilt u na al de ultieme stap zetten in verduurzaming? Dan adviseren wij u graag over de plaatsing van een thuisbatterij.

Thuisbatterij samen met zonnepanelen
0 kWh
zonne-energie opgewekt voor al onze klanten!
0
zonnepanelen geplaatst
0
thuisbatterijen geïnstalleerd
0
thuisbatterijen geïnstalleerd

Waarom kiezen voor ons?

 • Eerlijk en transparant

 • Direct contact met de eigenaar

 • De beste materialen

 • 7 jaren ervaring

 • Wij vertrekken alleen bij 100% tevredenheid

Start vandaag met verduurzamen

Wij zijn uw partner op het gebied van energie verduurzaming.

Wij staan altijd voor u klaar om samen een duurzame toekomst te realiseren. Wij doen dit graag samen met u. Op basis van uw huidige verbruik cijfers kijken we naar wat voor u de beste oplossing is. In veel gevallen zijn bijvoorbeeld zonnepanelen een gunstige investering. Maar wij durven ook te zeggen wanneer u beter voor andere duurzame oplossingen kunt kiezen. Alleen door 100% eerlijk te zijn helpen we u als een partner.

Hoe wij werken:

Het eerste contact

Nadat u contact met ons heeft opgenomen reageren wij altijd binnen één werkdag. Wij merken dat onze klanten vaak één of meerdere vragen over hun specifieke situatie. Deze beantwoorden wij graag per telefoon op via e-mail. Hiervoor brengen wij niets in rekening. De energiemarkt en -regelgeving is ingewikkeld en wij helpen u graag in de overweging voor een thuisbatterij.

Thuisaccu Adviesgesprek

Heeft u besloten dat u meer wilt ontdekken over het plaatsen van een thuisbatterij? Dan komen wij graag langs voor een adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we uw situatie. We kijken naar uw huidige verbruik en naar hoe dit zich in de toekomst zal ontwikkelen. Wij onderzoeken samen met u op welke plaatsen zonnepanelen het beste tot hun recht komen. Hier houden we rekening met de ligging ten opzichte van de zon maar is het ook belangrijk om te weten op welke plekken u de zonnepanelen het liefst gelegd ziet. Ook kijken we naar mogelijkheden en beperkingen van uw woning door uw meterkast te inspecteren en eventuele zonnepanelen en omvormer.

Thuisaccu Offerte op Maat

Nadat we al uw wensen en de mogelijkheden hebben onderzocht geven wij het definitieve advies en maken wij een scherpe offerte op maat. Ook geven we in deze fase al aan wanneer de thuisbatterij geplaatst kan worden. Zo weet u waar u aan toe bent. Wij streven ernaar om de offerte binnen 3 werkdagen toe te sturen. Zo voorkomen we een lang proces waarin de besproken informatie weer wegzakt. Zeker in aanloop naar de zomer is het zonde om tijd te verspillen.

Aan de slag met uw thuisbatterij!

Als u akkoord gaat met de offerte kunnen we aan de slag. Wij gaan direct over tot een definitieve planning en reserveren de benodigde thuisbatterij en overige materialen voor u in ons magazijn. Op de afgesproken datum komt ons team van ervaren monteurs bij u langs voor de plaatsing. Wij werken netjes zodat u zo weinig mogelijk overlast ervaart. Na het afronden van de klus ruimen wij alles weer netjes op en vertrekken wij pas nadat u 100% tevreden bent.

Wij werken met de beste merken

Wij werken met de beste merken en kiezen de materialen welke het beste passen bij jouw situatie. Onafhankelijk van schimmige contracten met grote leveranciers. Alles voor het beste resultaat.

 • DMEGC Solar

 • Huawei

 • SolarEdge

 • Jinko Solar

 • GoodWe

 • Besen

 • Easee

 • Tigo optimizer

Thuisbatterij Groningen

Een krachtige thuisbatterij..

..de ultieme verduurzaming!

Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt!

Vraag een gedetailleerde offerte aan

Naam
Bedrijfsnaam (optioneel)
E-mailadres
Telefoonnummer
Adres
Woonplaats
Waarmee kunnen we u helpen?
Gewenste einddatum project (optioneel)
Extra informatie

Meest Gestelde Vragen

Moet ik een thuisaccu nemen?2024-04-12T08:05:20+00:00

Zolang we in Nederland nog volledig mogen salderen is het niet verstandig om een thuisaccu aan te schaffen. Het stroomnet is nu nog jouw accu. Hier kan je de overtollige stroom op kwijt en op een ander moment weer verbruiken. Ook de terugleverkosten die sommige energieleveranciers in rekening brengen wegen niet op tegen de kosten van de aanschaf van een thuisaccu. In onze artikelen zullen wij regelmatig aandacht besteden aan de ontwikkelingen op dit gebied.

Wat is salderen?2024-04-12T09:01:17+00:00

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, kan het voorkomen dat je soms meer energie opwekt dan je verbruikt. Dit kan gebeuren door heel veel zon of omdat je weinig energie verbruikt. In zo’n geval kun je de overtollige energie ’terugleveren’ aan het net. Deze teruggeleverde energie wordt vervolgens afgetrokken van de energie die je hebt afgenomen. Dit resulteert in een lagere energierekening en dat is een zeer aangename financiële meevaller!

Deze salderingsregeling zou vanaf 2025 worden afgebouwd maar deze aanpassing is onlangs weggestemd in de 1e kamer. Hierdoor blijft salderen de komende jaren mogelijk en is het een stuk makkelijker om de investering in zonnepanelen (snel) terug te verdienen.

Welke gegevens hebben wij nodig voor een goed advies?2024-04-12T09:02:14+00:00

Om een goed en persoonlijk advies te geven hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Wat wij minimaal nodig hebben zijn uw verbruik per jaar in kWh, een foto van de meterkast en adresgegevens zodat wij de ligging van uw woning en daken kunnen beoordelen. Wij vragen ook naar uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Hoe snel kunnen wij voor u aan de slag?2024-04-12T09:00:52+00:00

Wij zijn een snel en flexibel bedrijf en geloven in doorpakken. Wij kunnen daarom de zonnepanelen, thuisbatterij of laadpaal binnen enkele weken plaatsen. Kwaliteit gaat voor snelheid maar reken op 4 tot 6 weken.

Wat kost een thuisbatterij?2024-04-12T08:05:14+00:00

De kosten van een thuisbatterij variëren vanwege de grootte en type. Er zijn compacte campingbatterijen die 2 kWh aan elektrische energie kunnen opslaan maar ook grotere varianten tot wel 16 kWh. Lithium-ion batterijen zijn de meest gangbare keuze voor thuisgebruik. De kosten voor een lithium-ion thuisbatterij van 6 kWh ligt rond de € 3.900 en een thuisbatterij van 10 kWh € 5.200, exclusief installatiekosten.

 

Ga naar de bovenkant