Sinds 1 januari 2023 is de belasting op de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen aangepast van 21% naar 0%. Dit is enkel van toepassing op particuliere woningen. Het kan dat zonnepanelen op een pand worden geplaatst dat zowel een bedrijfs- als woonfunctie heeft. Wanneer de panelen voor beide functies worden gebruikt, krijg je een btw-tarief van 0%. Anders geldt gewoon de 21% btw.

Géén BTW

Je hoeft geen btw meer te betalen over de aanschaf en installatie van zonnepanelen op een woning. Ook andere noodzakelijke montagewerken, zoals aanpassingen of vervangingen van de meterkast, zijn vrijgesteld van belasting. Hierdoor zijn er veel minder administratieve taken voor zowel de consument als de belastingdienst. Een situatie waar iedereen van profiteert! Bovendien verlaagt dit de drempel om je huis te verduurzamen nog verder.

Ben je klaar om te investeren in duurzaamheid en direct geld te besparen? Vraag je je af hoeveel je kunt besparen? Neem contact met ons op. Het is dankzij deze aanpassing namelijk goedkoper om zonnepanelen aan te schaffen.

Wat betekent het voor jou?

Deze regeling maakt het voor jou als consument aanzienlijk voordeliger om zonnepanelen aan te schaffen. Zowel voor je portemonnee als voor de administratieve handelingen die verricht moeten worden. Wil je weten wat het meest geschikt is voor jouw situatie? Wij staan klaar om je van deskundig advies te voorzien.

Onze Artikelen

Verduurzaming voor een schone toekomst. Iedereen weet dat het moet. En wij vertellen je ook hoe.

Wij delen graag onze kennis zodat verduurzaming voor u een stuk eenvoudiger wordt.