Recent heeft Milieu Centraal bekendgemaakt dat de terugverdientijd voor zonnepanelen in Nederland nu slechts zes jaar bedraagt, aanzienlijk korter dan de acht jaar aan het begin van 2023. Bij Solar Specialist Mulder hebben we nog meer goed nieuws voor jou! Wist je dat je bij ons voor een set met 10 zonnepanelen op een pannendak ongeveer €4.000,- betaald en een gemiddelde terugverdientijd hebt van slechts vier jaar?! Deze daling in kosten heeft geleid tot een versnelde terugverdientijd en maakt de investering vergelijkbaar met een rendement van 6 procent op een spaarrekening, aldus Mariken Stolk, een duurzame energie-expert bij Milieu Centraal.

Nog meer goed nieuws

Bij Solar Specialist Mulder hebben we nog meer goed nieuws voor jou! Wist je dat je bij ons een gemiddelde terugverdientijd hebt van slechts vier jaar? Hoe dat kan? Simpelweg omdat de prijzen van zonnepanelen momenteel historisch laag zijn. Daarbij verkopen wij zonnepanelen met een hoger wattage dan waar Milieu Centraal mee rekent. Dat is pas echt een win-win situatie!

Milieu Centraal heeft haar berekeningen gebaseerd op de veronderstelling dat de salderingsregeling vanaf 2025 geleidelijk wordt afgebouwd. Momenteel stelt deze regeling huishoudens met zonnepanelen in staat om de teruggeleverde elektriciteit te verrekenen met de afgenomen elektriciteit op andere momenten. Hoewel dit plan nog moet worden goedgekeurd door de Eerste Kamer, zou het, als het wordt afgewezen, gunstig zijn voor zonnepaneelbezitters, die dan nog meer geld overhouden.

Wil jij ook profiteren?

Bij Solar Specialist Mulder helpen we je graag om te profiteren van deze voordelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe ook jij kunt besparen met zonnepanelen!

Onze Artikelen

Verduurzaming voor een schone toekomst. Iedereen weet dat het moet. En wij vertellen je ook hoe.

Wij delen graag onze kennis zodat verduurzaming voor u een stuk eenvoudiger wordt.